Een boek kan helpen meer inzicht te krijgen

Vandaag ga ik me eindelijk weer verder verdiepen in het boek “Het hooggevoelige kind met een sterke wil” van Janneke van Olphen. Doordat ik druk bezig was met studeren en het opzetten van mijn praktijk had ik het afgelopen jaar even wat minder tijd om één van de boeken uit mijn kast te pakken.

Jaren geleden heb ik bij Janneke als ouder een cursus “omgaan met je hooggevoelige kind” gevolgd. Wat was dat een eye-opener voor me. Allerlei kwartjes vielen op hun plek, opeens was daar herkenning en hiermee ontstond ook snel erkenning. De tools die ik toen kreeg hielpen mij op een andere veel effectievere manier met mijn kinderen om te gaan. Heerlijk de harmonie die langzaam maar zeker weer in mijn gezin ontstond. En natuurlijk was de strijd niet opeens voorbij, want in een wereld vol prikkels blijft hier goed mee omgaan een uitdaging voor sensitieve mensen. Maar juist herkenning en erkenning hebben mij geholpen om beter met deze prikkels om te gaan, ze sneller aan te zien komen en adequater te reageren wanneer de onrust toe lijkt te slaan.

En zo ben ik me steeds verder gaan verdiepen in (hoog)sensitiviteit door het lezen van boeken, volgens van cursussen en opleidingen, en natuurlijk ook door te blijven ervaren in mijn eigen gezin. Een coach heeft mij hierbij meerdere keren in het verleden een stapje verder op weg geholpen. Nu ik zoveel stappen verder ben wil ik mijn kennis en kunde graag delen met kinderen en ouders die dit steuntje in de rug ook even kunnen gebruiken.

Het boek “Het hooggevoelige kind met een sterke wil” zie ik als een prachtige aanvulling op hetgeen ik tot nu toe geleerd en ervaren heb. Ik kan het iedereen met een kind dat hooggevoelig is en ook nog eens een sterke wil heeft aanraden. En wil jij op je ontdekkingsreis graag hulp van een coach? Je bent welkom in mijn praktijk.

Leave a Reply