Kindercoaching

Coaching wanneer je kind jonger is dan 7 jaar

Zie hiervoor onder oudercoaching.

 

Kindercoaching voor kinderen van 7 -15 jaar

Ik begeleid kinderen van 7 tot en met 15 jaar. Meestal heeft een kind samen met de ouder(s)/verzorger(s) gemiddeld 5 sessies nodig.

Ik start met een ontmoetingsgesprek met jou (en je partner) waarin we elkaar beter leren kennen en ik via jou je kind al een beetje leer kennen. In dit gesprek maken we ook afspraken over het verdere verloop van het traject. Vaak maak ik hierbij gebruik van het kaartspel “het kennismakingsgesprek”, een mooie tool waarbij ouder(s)/verzorger(s) al direct meer inzicht krijgen in zichzelf en in hun kind. Voor het ontmoetingsgesprek nemen we 1,5 uur.

Tijdens de vervolggesprekken maak ik contact met je kind door gebruik te maken van spel (oa het coacheespel en het schatgraversspel), tekenen/schilderen/plakken/kleien, verhalen lezen, rollenspellen, visualisatieoefeningen en ontspanningsoefeningen. In de praktijk blijken deze creatieve middelen kinderen te helpen om makkelijker bij hun gedachten en gevoelens en zo makkelijker tot nieuwe inzichten te komen Deze ontdekking leidt tot meer zelfkennis en levert zelfvertrouwen op om de gestelde doelen te kunnen behalen. De vervolggesprekken zullen 1,5 uur duren. Je bent als ouder gedurende de hele coaching of alleen het laatste kwartier aanwezig. We overleggen samen wat beste voor jou en je kind werkt.

We eindigen altijd met een evaluatiegeprek van anderhalf uur waarin we terugkijken op wat jij (jullie) en je kind bereikt hebben.