Oudercoaching

Je kunt als ouder/verzorger bij mij terecht voor advies over je kind of voor opvoedondersteuning. Hierbij kun je denken aan:

  • Je begrijpt het gedrag van je kind niet en/of maakt je hier zorgen over.
  • Je wilt graag tips/tools om het opvoeden makkelijker te maken.
  • Je bent zelf (hoog)gevoelig/(hoog)sensitief en wilt weten hoe je meer rust en harmonie in je gezin kunt krijgen.
  • Je wilt meer inzicht krijgen in (hoog)sensitiviteit om zo beter de behoefte van je kind onder de aandacht bij de juf/meester te brengen.

Coaching wanneer je kind jonger is dan 7 jaar

Wanneer je kind jonger is dan 7 jaar zal ik jou als ouder/verzorger  begeleiden. Ik help jou meer inzicht te krijgen in de fase waarin je kind zit en samen gaan we op zoek naar de vaardigheden en talenten die jij in kunt zetten om je kind te helpen.

Kinderen spiegelen hun ouder(s)/verzorger(s). Een kind jonger dan 7 is als het ware nog een spons, alles wat het beleeft, ziet, hoort en ruikt wordt opgezogen. Dus alles wat jij als ouder uitstraalt zal het kind opzuigen en spiegelen. Ook is je kind nog niet in staat tot zelfkennis, waardoor het coachen minder effectief zal zijn. Inzichten over de fase waarin je kind zit, tips over hoe om te gaan met je kind kunnen al helpen om je eigen houding te veranderen. Jij verandert en het kind zal deze verandering spiegelen. Hiermee help jij indirect je kind.

Wanneer je voor deze vorm van coaching kiest heb je de mogelijkheid om samen met mij (en je partner) gedurende één uur per sessie aan de slag te gaan.