Werkvormen

 • Het Opvoedkwaliteitenspel
 • Tijdens het spel help ik ouders individueel of in groepjes om hun probleem/problemen om te buigen naar weer meer ontspannen opvoeden. De kaarten helpen om samen in gesprek te gaan over wat jij als ouder aan kwaliteiten in kunt zetten om het opvoeden (weer) makkelijker te maken.
 
 • Het Coacheespel:
 • Het Coachee-spel is een magisch spel bestaande uit een speelbord, dobbelsteen, doe-kaarten, kwaliteiten kaarten. Tijdens het spel worden kaarten getrokken. Op de kaart staat een opdracht of vraag voor het kind/ de tiener. Door het spel samen te spelen komen kinderen / tieners op speelse wijze veel over zichzelf en de anderen te weten. De onderwerpen die aan bod komen zijn: * kind en familie * het zelfbeeld en probleemoplossend vermogen * kwaliteiten en talenten * hulpvraag of het probleem van het kind * het kind op school * het hebben van en omgaan met emoties. Tijdens het spel gaan we samen filosoferen, praten, knippen, tekenen, werken met bewegingsvormen en ontspanningsoefeningen doen.
 
 • Sensikidstrainingen voor kinderen van 5-15 jaar en workshops voor ouders
 •                           
 • Tijdens deze trainingen maak ik gebruik van een werkboek en diverse andere werkvormen. Zie voor meer informatie: Klik hier voor meer informatie
 
 • Workshop Koffie en Thee met de juiste prikkels. Een paar keer per jaar zal ik aan een groepje van maximaal 4 personen deze Workshop bieden. Je leert tijdens deze workshop wat het nu betekent als je kind/kleinkind/neefje/nichtje een (hoog)sensitief prikkelgevoelig karakter heeft. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders (of familieleden).Wil jij weten hoe jouw (hoog)sensitieve prikkelgevoelige kind in elkaar zit, wat jouw kind nodig heeft en hoe jij je kind kunt helpen? Wil je graag in een klein groepje je kennis verdiepen samen met ouders die ook een (hoog)sensitief kind hebben? Weet je bijvoorbeeld dat je voor jouw (hoog)sensitieve kind NIET alle prikkels weg hoeft te nemen? (Hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kinderen hebben ook prikkels nodig, alleen moeten deze wel nuttig voor ze zijn. Wil je hier meer over weten? Na de kennismaking start ik met uitleg over wat (hoog) sensitiviteit nu eigenlijk inhoudt. Je krijgt tips over wat je jouw kind kunt bieden, wat jij kunt doen om je kind te helpen zich sneller te ontspannen. Tijdens de workshop is er ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Lijkt het je wat? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op over de eerstvolgende datum. Ik kijk ernaar uit je te mogen ontmoeten.
Kosten: 20,- (incl. koffie/thee en wat lekkers)    
 • Beter omgaan met je sensitieve karakter met behulp van de hoogsensitiviteitskaarten:
 • De kaarten helpen om inzichtelijk te krijgen welke kwaliteiten en welke valkuilen jij als sensitieve tiener of ouder hebt. Samen gaan we aan de slag om jou kwaliteiten in te zetten zodat je beter met je valkuilen om kunt gaan.
 
 • Volgens de Innerlijke familie theorie hebben we allemaal een jongetje, een meisje, een man en een vrouw in ons. Deze archetypen helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Nieuwsgierig geworden? Maak eens een afspraak voor een sessie met het innerlijke familie kaartspel en ontdek je kwaliteiten, je valkuilen en leer hoe je hiermee om kunt gaan.
 • Een sessie met opstellingen van poppetjes helpt vooral kinderen. Maar ook volwassenen kunnen door het leggen van de poppetjes tot verrassende inzichten komen. Laat de poppetjes je uitdagen om uit je comfort zone te komen.